Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

ΔΕΝ αποφάσισε η Ελβετία να μένουν εκτός ΜΕΘ οι αρνητές της πανδημίας

 

Ψευδής και παραπλανητικός ο τίτλος πολλών μέσων ηλεκτρονικής ενημέρωσης που αναφέρει ως τετελεσμένο γεγονός απόφαση της Ελβετίας να μην δέχονται στις ΜΕΘ ασθενείς με κορωνοϊό αν είναι «αρνητές του ιού»

Κορωνοϊός, Ελβετία: Εκτός ΜΕΘ θα μένουν οι αρνητές της πανδημίας, γράφει το meaculpa του Μπαγδάνου, Κορωνοϊός - Ελβετία: Εκτός ΜΕΘ θα μένουν οι αρνητές της πανδημίας, έχει τίτλο το Πρώτο Θέμα, ενώ η Εφημερίδα Συντακτών ανέβασε ολόκληρη αρχαία τραγωδία στον τίτλο της: Ελβετία: Κάντε νωρίς τη διαθήκη σας – Οι αρνητές μάσκας να μένουν εκτός ΜΕΘ.

Τι έχει συμβαίνει στην πραγματικότητα

Λόγω της αύξησης των κρουσμάτων και στην Ελβετία, και λόγω στενότητας των ΜΕΘ, ο Βίλι Όγκιερ, ένας Οικονομολόγος Υγείας - κάτι σαν τον Μόσιαλο δηλαδή, και όχι σαν τον Τσιόρδα, όπως αναφέρει το Π.Θ. - έκανε μια πρόταση που είναι "εμπνευσμένη" από τη νέα παγκόσμια περιβαλλοντική αρχή, «ο ρυπαίνων πληρώνει», κάτι που ισχύει για τις βιομηχανίες αλλά σύντομα και για τα απορρίμματα που παράγει ο κάθε πολίτης.

Και είπε συγκεκριμένα:

Προτείνω οι σκεπτικιστές της κορώνας να χάνουν το δικαίωμά τους σε μια ΜΕΘ, ΕΑΝ υπάρχει συμφόρηση.

«Όποιος αναφέρεται ότι παραβλέπει εσκεμμένα τους κανόνες απόστασης και υγιεινής θα πρέπει να είναι υπεύθυνος για τις ενέργειές του. Προτείνω αυτά τα άτομα να καταγράφονται με όνομα και, σε περίπτωση αμφιβολίας, και να μην τους δοθεί κρεβάτι εντατικής θεραπείας. Αυτό συμβαδίζει με την αρχή «ο ρυπαίνων πληρώνει».

Και υπερασπίστηκε την πρότασή του, λέγοντας ότι δεν ισοδυναμεί με περιορισμό της ελεύθερης έκφρασης και τον έλεγχο της κοινωνικής συμπεριφοράς, αλλά μιλάει απλώς για τις καταστάσεις συμφόρησης. Εάν τα νοσοκομεία φτάσουν στα όριά τους, οι επαγγελματίες του ιατρικού τομέα δεν μπορούν να αποφύγουν να αποφασίσουν σε ποιον θα δοθεί το τελευταίο κρεβάτι.

Ήταν μια απλή πρόταση εκφοβισμού ενός τεχνοκράτη Οικονομολόγου Υγείας και όχι απόφαση της χώρας, ο οποίος μάλιστα δέχτηκε και έντονη κριτική.

Στην Ελβετία, όπως και σε πολλές άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, έχουν γίνει μαζικές διαδηλώσεις κατά των περιοριστικών μέτρων των κυβερνήσεων, κάτι που στην Ελλάδα δεν έχουμε δει, πλην ελαχίστων μικρών εξαιρέσεων (η φωτό επάνω είναι από διαδηλωτή στην Ζυρίχη)

Ο Ελληνικός λαός παραπληροφορείται, υβρίζεται, απειλείται και χλευάζεται ως «ψεκασμένος» ακόμα και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ενώ τα ελεγχόμενα ΜΜΕ, συνεχίζουν την καθημερινή τρομοκρατία, παρά τις συστάσεις του Σωτήρη Τσιόρδα το πάλαι ποτέ να μην σπείρουν τον πανικό.

Μία από τις μαζικές συγκεντρώσεις στη Ζυρίχη:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου