Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021

Τι συμβαίνει με τα κανάλια; – Ποιος «δίνει» τις ειδήσεις;

 


Ένα περίεργο περιστατικό έγινε χτες σε κάποια κανάλια και δεν είναι η πρώτη φορά: Μοιράστηκαν την ίδια (παρα)πληροφόρηση!

Προκειμένου να κάνουν ρεπορτάζ για την ημέρα των Θεοφανείων και πως λειτούργησαν οι εκκλησίες κι αν οι πιστοί τήρησαν τα μέτρα, θέλησαν να βάλουν και μπόλικη σάλτα ότι έγιναν και αυθαιρεσίες, προφανώς γιατί αυτή ήταν η κατεύθυνση που δόθηκε από την κυβέρνηση.

Αλλά μαζί με την «κατεύθυνση» δόθηκε κι ένα βίντεο να παιχτεί. Έτσι τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων των σταθμών ΣΚΑΪ, Αlpha και Star, έκαναν (υποτίθεται) την ίδια «γκάφα» και έδειξαν ένα βίντεο του 2015 από τον καθαγιασμό των υδάτων στο νησί της Νάξου ως φετινό. Τόνισαν μάλιστα ότι οι πιστοί δεν φορούσαν και μάσκες!


Δείτε το "ρεπορτάζ" του ΣΚΆΙ:


Κι αυτό είναι το βίντεο του 2015:


Τη δημοσιογραφική αλητεία εντόπισαν κάποιοι χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την κατήγγειλαν. Ωστόσο ο κόσμος που εμπιστεύεται τα καλοπληρωμένα από την τσεπούλα τους κανάλια, έφαγε την μπαγιάτικη πίτα παραπληροφόρησης αμάσητη!

Δερμιτζάκης: Με σόκαραν οι εικόνες στα Θεοφάνεια

Στο ίδιο κανάλι παραπληροφόρησης, τον ΣΚΆΙ, βγήκε ο Μανώλης Δερμιτζάκης για να δηλώσει πόσο ανησυχεί με το τι έγινε χθες με τη γιορτή των Θεοφανείων!

Τι έγινε; Τα κανάλια δούλεψαν υπερορίες κι έτρεχαν στις εκκλησίες και παραλίες ψάχνοντας τάχα για συγχρωτισμούς και παραβάσεις μέτρων, κι αφού δεν βρήκαν αρκετές, κατασκεύασαν όσο μπορούσαν!

Και το ερώτημα που τίθεται είναι: Ποιος γράφει τις ειδήσεις; Ποιος μοίρασε σε τρία κανάλια ΤΟ ΙΔΙΟ βίντεο για να παιχτεί ως σημερινό;

Την απάντηση θα την βρείτε στο μακροσκελές άρθρο του ANTIMEDIA, ΜΜΕ: Ελευθερία του Τύπου ή ελεγχόμενη προπαγάνδα; και ειδικότερα στην παράγραφο, Έλεγχος των Media – Ακολουθούν ένα κοινό σενάριο.

Να σημειωθεί ότι το ίδιο ακριβώς είχε συμβεί όταν μια σκηνή απ’ την κωμική ταινία The Ιnterview “πέρασε” ως “αληθινή είδηση, τόσο στο Έψιλον, όσο και στον Alpha, με εξαιρετικά δραματική παρουσίαση και σχόλια για τον “τρελό” της Β. Κορέας και την αντιμερικάνικη στάση του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου