Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018

Τα Ελληνικά Hoaxes απενοχοποιούν το ζιζανιοκτόνο Roundup της Monsanto!

 


Υποτίθεται ότι τα Ελληνικά Hoaxes "καταρρίπτουν" τις απάτες του διαδικτύου. Ωστόσο ο ρόλος τους τελευταία είναι να στηρίζουν τις μεγάλες επιχειρήσεις και να προσπαθούν να "καταρρίψουν" οποιαδήποτε πληροφόρηση μπορεί να ανοίξει τα μάτια των καταναλωτών, να τους κάνει πιο προσεκτικούς και πιο διεκδικητικούς ως προς την ασφάλεια των προϊόντων, κάτι που δικαιούνται ως πολίτες του παγκοσμιοποιημένου μας πλανήτη

Σήμερα ξεπέρασαν και τον ίδιο τους τον εαυτό, βγαίνοντας στο διαδίκτυο που υποτίθεται "προστατεύουν" με άρθρο που ούτε λίγο ούτε πολύ, λέει:

Τις τελευταίες εβδομάδες τα δημοσιεύματα για το γνωστό ζιζανιοκτόνο «RoundUp» κάνουν το γύρο του διαδικτύου με πληθώρα μεγάλων μέσων να παίρνουν εμμέσως πλην σαφώς θέση στο θέμα σκιαγραφώντας το εν λόγω προϊόν ως καρκινογόνο. Ευσταθούν όμως αυτά τα δημοσιεύματα;

Και ξεκινάει μια έκθεση ιδεών και πηγών, ούτε η ίδια η Monsanto να την είχε συντάξει! Όοοχι, δεν θα την αναδημοσιεύσουμε εδώ, όσοι από τους αναγνώστες επιθυμούν να την διαβάσουν ας πάνε στη σελίδα τους στο φέις, να βρουν το άρθρο, να τους κάνουν κλικ για να πάρουν και διαφημίσεις, και στη συνέχεια να σχολιάσουν ελεύθερα.

[caption id="attachment_152" align="alignnone" width="532"] κλικ για να μπείτε στη σελίδα τους στο φέις[/caption]

Ήδη το έχουν κάνει κάποιοι και οι απαντήσεις της σελίδας είναι εκπληκτικές!

Για την περίπτωση του κηπουρού στις ΗΠΑ που κέρδισε αποζημίωση ύψους 289 εκατομμυρίων δολαρίων επειδή έπαθε καρκίνο από την χρήση του Roundup απαντούν:

Κι έτσι μάθαμε ότι η δικαιοσύνη στις ΗΠΑ χειραγωγείται πολύ εύκολα από έναν έρμο πολίτη που γέμισε το σώμα του πληγές γιατί δεν είχε διαβάσει το εφησυχαστικό άρθρο των Ελληνικών Hoaxes:

Επίσης "καταρρίπτουν" και το πρόσφατο άρθρο που κάνει λόγο για το ότι η βρώμη έχει καταστεί επικίνδυνη λόγω ότι ψεκάζεται πολύ με το εν λόγω ζιζανιοκτόνο.

Είναι λένε παραπληροφόρηση όλα αυτά και όλα είναι θέμα.... δόσης!

Ωστόσο η δική τους άψογη και αδέκαστη πληροφόρηση σταματά στο γεγονός ότι η μια μετά την άλλη, χώρες απαγορεύουν τη χρήση του ζιζανιοκτόνου, ή βάζουν αυστηρούς περιορισμούς, και θα γινόταν και πιο σύντομα στις χώρες της ΕΕ, αν δεν τα έβρισκαν Monsanto & Βayer μεταξύ τους, και κατάφερναν να πάρουν παράταση κάποιων ετών.

ΕΔΩ μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις χώρες που απαγορεύεται, ή πρόκειται, ή μπαίνουν αυστηρότερα κριτήρια.

Τα στοιχεία λοιπόν δείχνουν ξεκάθαρα ότι τόσο η αναφορά του «Environmental Working Group» όσο και η παραφιλολογία απο διάφορες σελίδες ενημέρωσης σχετικά με το θέμα της γλυφοσάτης στερούνται επιστημονικής βάσης. Μεγάλο ρόλο σε αυτή τη κατάσταση παίζει φυσικά η απήχηση που έχουν άρθρα τρομολαγνικού περιεχομένου, αλλά η πιο σημαντική παράμετρος που συμβάλει στην επιτυχία αυτών των άρθρων είναι η εκμετάλλευση της άγνοιας του κοινού. Η συνεχής ανασκόπηση της εγχώριας αρθρογραφίας σε θέματα σχετικού περιεχομένου δείχνει πως είτε οι υπεύθυνοι δημοσιογράφοι θεωρούν τη μελέτη των σχετικών στοιχείων αρκετά βαρετή για να ασχοληθούν περαιτέρω ή, ακόμα χειρότερα, πως τα στοιχεία είναι ανοιχτά προς ερμηνεία απο τον εκάστοτε αναγνώστη. Σε κάθε περίπτωση το αποτέλεσμα είναι το λιγότερο απογοητευτικό αν ο στόχος μας είναι να παρέχουμε σωστή και αμερόληπτη ενημέρωση στο κοινό.

Αυτός είναι ο επίλογος του άρθρου των Ελληνικών Hoaxes, που δεν έχουν κάνει καν τον κόπο να αθροίσουν το πρωινό μας με βρώμη, το ψωμί μας, τα λαχανικά μας το μεσημέρι, την μπύρα όποια ώρα κι αν είναι, βάλε ρύζι, βάλε όσπρια, το μεταλλαγμένο ποπ κορν, τη γλυκόζη κι ένα σωρό άλλα που μπαίνουν ως συστατικά στη διατροφή μας, πόσο roundup δίνουν τελικά σε έναν οργανισμό και σε τι οργανισμό; Γιατί όλοι οι άνθρωποι μπορεί να είναι ίσοι σε δικαιώματα, αλλά όχι ίδιοι!

Όσο για το ποιες είναι οι επιπτώσεις στο περιβάλλον για τις οποίες μιλούν ΟΛΕΣ ανεξαιρέτως οι περιβαλλοντικές οργανώσεις, ούτε λόγος! Ούτε για το πως δουλεύουν τα λόμπις των μεγάλων επιχειρήσεων.

Στην τελική, ας μας πούνε τα Ελληνικά Hoaxes, αφού κανείς δεν μας ψεκάζει με χημικά, η ιονίζουσα ακτινοβολία είναι απολύτως ασφαλής, το φοινικέλαιο ταμάμ, το roundup και τα μεταλλαγμένα άψογα, φάρμακα κι εμβόλια όλα μια χαρά γιατί κανείς δεν συμπληρώνει τις κίτρινες κάρτες για τις παρενέργειες οπότε αυτές δεν καταγράφονται, τότε... τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε; Γιατί καλπάζει ο καρκίνος;

Στην πιο τελική, μάλλον θα πρέπει να μας πουν τι ακριβώς ρόλο παίζουν...

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου