Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019

“Μούφα” το υποτιθέμενο οικολογικό ταξίδι της Γκρέτα: Μέχρι και 4 άτομα θα πετάξουν ΝΥ για να το φέρουν πίσω!


Σε “μούφα” μεγατόνων αποδεικνύεται το υποτιθέμενο οικολογικό ταξίδι της Γκρέτα Τούνμπεργκ, η οποία σάλπαρε από την πόλη Πλίμουθ της Βρετανίας για τις ΗΠΑ, για να παραστεί σε μια σειρά συνόδων για το κλίμα και σε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας

Η 16χρονη “ακτιβίστρια” αρνήθηκε να ταξιδέψει με αεροπλάνο γιατί το θεωρεί ρυπογόνο επειδή εκπέμπει διοξείδιο του άνθρακα κι έτσι επέλεξε να ταξιδέψει με το πανάκριβο αγωνιστικό ιστιοφόρο Malizia, πρώην Mono60 Edmond de Rothschild, και καπετάνιους τον Γερμανό σκίπερ Μπόρις Χέρμαν και τον Πιερ Κασιράγκι, γιο της πριγκίπισσας Καρολίνας του Μονακό ο οποίος διέθεσε δωρεάν το σκάφος.

Ωστόσο άρθρο της Daily Mail αποκαλύπτει ότι το ταξιδάκι της Γκρέτα θα “κοστίσει” σε αεροπορικά ταξίδια πολύ περισσότερο απ’ ό,τι να πετούσε η ίδια μόνη της με ένα αεροπλάνο.

Κι αυτό καθώς σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες της εφημερίδας, δύο μέλη του πληρώματος θα πρέπει να πετάξουν στην πόλη των ανατολικών ακτών των ΗΠΑ για να παραλάβουν το γιοτ των 60 μέτρων για την επιστροφή του.

But is has been revealed that two crew will fly to New York to bring the boat back, and it is also expected that skipper Boris Herrmann (left) and Team Malizia founder Pierre Casiraghi (middle) will fly back to Europe

«Προσθέσαμε το ταξίδι στη Νέα Υόρκη σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και ως εκ τούτου δύο άτομα θα πρέπει να πετάξουν στις ΗΠΑ για να φέρουν πίσω το σκάφος», δήλωσε εκπρόσωπος της Team Malizia στους Times. Και άλλοι δύο ναυτικοί που βρίσκονται επί του παρόντος στο Malizia II με την Greta μπορεί τελικά να χρησιμοποιήσουν αεροπορικά ταξίδια για να επιστρέψουν στην Ευρώπη

«Ο κόσμος δεν έχει βρει ακόμα έναν τρόπο να καταστήσει δυνατή τη διέλευση ενός ωκεανού χωρίς αποτύπωμα άνθρακα», πρόσθεσε.

Εντάξει, την επόμενη φορά θα σας στείλουμε την Αργώ από το Βόλο και μερικούς σκλάβους να τραβούν κουπί για να μην αφήσετε απολύτως κανένα περιβαλλοντικό “αποτύπωμα”, πλην εκείνου της απάτης, της προπαγάνδας και της κοινωνικής χειραγώγησης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου