Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

Η φωτογραφία είναι ψεύτικη, αλλά η έμμεση σχέση υπάρχει

 


Πολλές φορές γίνονται "διαδικτυακές υπερβολές", ειδικά σε meme style, για να ειπωθεί μια αλήθεια, ωστόσο αυτό μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ και να ακυρώσει ένα γεγονός ή να το γελοιοποιήσει

Μια τέτοια περίπτωση είναι και η φωτογραφία της Greta Thunberg πλάι στον George Soros, η οποία είναι photoshop μιας φωτογραφίας που έχει μοιραστεί η ίδια στο λογαριασμό του Twitter το 2018 με τον άλλο φανατικό του κλίματος, τον Al Gore.

Ωστόσο το ότι υπάρχει κάποια έμμεση σχέση μεταξύ της Greta Thunberg και του George Soros δεν είναι εντελώς λάθος.

Η Greta Thunberg έχει γίνει παγκοσμίως γνωστή ως ακτιβίστρια για το κλίμα. Όλα άρχισαν το 2018 όταν ξεκίνησε μια σχολική απεργία μόνη της, καθώς στεκόταν έξω από το σουηδικό κοινοβούλιο με διάφορα πανό που προσπαθούσαν να σχηματίσουν γνώμη και να προσελκύσουν τους νέους. Τα σουηδικά mainstream media αγκάλιασαν γρήγορα την κοπέλα "με αποστολή για το κλίμα" και έγραψαν αρκετά άρθρα σχετικά με αυτήν.

Σε χρόνο ρεκόρ που κανένας απλός πολίτης της Γης δεν θα το είχε καταφέρει, συναντήθηκε με τον Πάπα, αλλά και με άλλες προσωπικότητες, ταξίδεψε σε πολλές χώρες, μίλησε μπροστά στα Ηνωμένα Έθνη και μάλιστα είναι και υποψήφια για Νόμπελ Ειρήνης.

Η Greta Thunberg, που είναι τώρα 16 ετών και κόρη του διάσημης τραγουδίστριας της όπερας και της left-liberal ακτιβίστριας Marlena Ernman, η οποία βοήθησε την κόρη της να ξεκινήσει. Η Thunberg πήρε σύντομα στο πλάι της και τη γνωστή κλιματική Γερμανίδα ακτιβίστρια, την Luisa-Marie Neubauer.

Πόσο μεγάλη είναι η πιθανότητα μια νεαρή κοπέλα που ξεκινά σχολική απεργία έξω από το σουηδικό κοινοβούλιο να μπορεί να πάρει μαθητές από όλο τον κόσμο για να ενώσει την υπόθεσή της και να αγωνιστεί για το κλίμα; Πόσο συχνά έχουν τα 16χρονα τους δικούς τους coaches για να τις προπονούν;

Η Luisa-Marie Neubauer, η οποία εμφανίζεται μαζί με τη Γκρέτα σε πολλές φωτογραφίες και βίντεο μαζί "εν ώρα δράσης" στις κλιματικές απεργίες σε όλο τον κόσμο, είναι "πρέσβειρα" του παγκόσμιου Ιδρύματος ONE του ζεύγους Gates με συνιδρυτή τον Bono, και το οποίο έχει διάφορους γνωστούς πλούσιους χρηματοδότες,  ένας εκ των οποίων και ο γνωστός και μη εξαιρετέος δισεκατομμυριούχος George Soros. Γνωστός επίσης και ως ο πατέρας του παγκόσμιου, ριζοσπαστικού και αριστερού φιλελεύθερου λόμπι και του δικτύου ακτιβιστών “Open Society”, υποστηρίζοντας χιλιάδες ΜΚΟ.

Η Luisa-Marie Neubauer είναι επίσης μέλος της Συμμαχίας 90/Πράσινοι και της Πράσινης Νεολαίας, και μεγάλη υποστηρίκτρια της Ατζέντας 21/30 του ΟΗΕ.

Πίσω από κάθε παγκοσμίου φήμης 16χρονη κλιματική ακτιβίστρια, υπάρχει πάντα ένας ή και περισσότεροι ολιγάρχες, και ένα παγκοσμιοποιημένο κίνημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου