Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021

Χαρακτήρισε η «Ρώσικη Εκκλησία» αμαρτωλούς όσους δεν εμβολιάζονται;


Δημοσιεύματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό αναφέρουν ότι η «Ρώσικη Εκκλησία» χαρακτήρισε αμαρτωλούς όσους δεν εμβολιάζονται


Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν είναι ακριβές. 

Η όλη ιστορία ξεκίνησε από μια συνέντευξη του Μητροπολίτη Ιλαρίωνα του Volokolamsk, επικεφαλής του τμήματος εξωτερικών σχέσεων της Εκκλησίας, ο οποίος παρότρυνε κάθε Ρώσο να κάνει το εμβόλιο κοραναϊού, λέγοντας ότι η πανδημία θα σταματήσει μόνο όταν το θέλουν οι άνθρωποι. 

Στην έκκλησή του να ενθαρρύνει εκατομμύρια Ρώσους να εγγραφούν στον εμβολιασμό, ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας θεώρησε την απόρριψη των εμβολίων ως «ηλίθια», λέγοντας ότι πιστεύει στην ιατρική και κατά συνέπεια την αποτελεσματικότητα του εμβολίου.

Ο Ιλαρίωνα συνέχισε να απευθύνεται σε νεαρά και υγιή άτομα που συχνά υποστηρίζουν ότι "δεν χρειάζεται να πάρουν το εμβόλιο", λέγοντας ότι μπορούν να το μεταφέρουν και να το μεταδώσουν σε πιο ευάλωτα άτομα, πράγμα που σημαίνει ότι είναι υπεύθυνοι για την ιογενή εστία εκτός εάν κάνουν το εμβόλιο.

Επιπλέον, ο Ιλαρίωνα μίλησε για προσέγγιση με τους οπαδούς της εκκλησίας που κατά την εξομολόγηση τους λένε ότι αισθάνονται ένοχοι για θανάτους που μπορεί να προκάλεσαν μεταδίδοντας τον ιό σε άλλους γύρω τους, λέγοντας ότι «ζητούν μετάνοια για μια τέλεια αμαρτία», ελπίζοντας ότι αυτό θα παρακινήσει άτομα να πάρουν το εμβόλιο COVID-19.

Είναι ΚΑΘΑΡΑ μια προσωπική άποψη και θέση, και δεν αντιπροσωπεύει το σύνολο της Ρώσικης Εκκλησίας, όπως παρουσιάζεται στα ΜΜΕ, αλλά κι από δικούς μας Μητροπολίτες που βρήκαν αφορμή να εκμεταλλευτούν τα λεγόμενα του για να πουν "να τι είπε η Ρώσικη Εκκλησία".

Στον επίσημο ιστότοπου του του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλιου, όχι μόνο δεν αναφέρεται τέτοιος ανάθεμα (γιατί έτσι θα χαρακτηριζόταν μια επίσημη απόφαση), αλλά ούτε καν η συνέντευξη του Ιλαρίωνα. 

Στο διαδίκτυο, σύμφωνα με δημοσίευμα, πολλοί άνθρωποι διαμαρτυρήθηκαν για τις δηλώσεις του Ιλαρίωνα, λέγοντας ότι «εξισώνει ανθρώπους που δεν κάνουν το εμβόλιο με αμαρτωλούς» και ότι η προσωπική τους επιλογή να απορρίψουν το τρύπημα «δεν πρέπει να ντροπιάζεται από θρησκευτικές προσωπικότητες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου