Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021

Ο πλανήτης φωνάζει «βοήθεια»: Όχι άλλη παραπληροφόρηση!

 


Όντως ο πλανήτης φωνάζει «βοήθεια» και «όχι άλλο κάρβουνο», εννοώντας την παραπληροφόρηση, όμως!

Η γνωστή ιέρεια της Κλιματικής Αλλαγής, η δημοσιογράφος Χριστοφιλίδου, μπορεί να έχασε πέρσι την εκπομπή της στον ΣΚΑΪ, αλλά βρήκε δουλειά στην ΕΡΤ για να συνεχίσει τις κλιματικές τρομολαγνικές ψαλμωδίες της. 

Αλλά όπως ο λύκος αλλάζει τρίχωμα αλλά όχι χούι, έτσι κι εκείνη άλλαξε κανάλι αλλά όχι χούι, προβάλλοντας τη μισή αλήθεια, μπας και τελικά, επιτέλους τρομάξουμε.

Η μισή αλήθεια της ΕΡΤ (για τους πάγους της Γροιλανδίας) είναι ένα ολόκληρο ψέμα: παραπληροφόρηση!, γράφει το greeklignite.blogspot.com και παραθέτει τα στοιχεία του:

Η πραγματικότητα είναι πως όλοι μας πρέπει να φωνάζουμε "βοήθεια", για το είδος της παραπληροφόρησης, με το οποίο μας βομβαρδίζει η ΕΡΤ: η πραγματικότητα φαίνεται στο διάγραμμα, απ' το polarportal.org, του Δανέζικου Μετεωρολογικού Ινστιτούτου (DMI, η Γροιλανδία ανήκει στη Δανία).

Πράγματι, στο τέλος Ιουλίου στο διάγραμμα βλέπουμε μια ασυνήθιστα ταχεία απώλεια μάζας (mass loss) του πάγου, όπως το μετρούν τα μοντέλα του DMI. Ωστόσο στο τέλος Μαΐου είχαμε μια επίσης ασυνήθιστα ταχεία και ασυνήθιστα τεράστια προσθήκη πάγου (mass gain), η οποία ήταν εξαιρετικά άβολη για τους κλιματικούς εξτρεμιστές. Και η ΕΡΤ, βεβαίως, είτε δεν την είδε, είτε έκανε πως δεν την είδε, αλλά το αποτέλεσμα για το είδος της πληροφόρησης που προσφέρει με τα λεφτά του Έλληνα πολίτη είναι το ίδιο: παραπληροφόρηση.

Κι επειδή πάντα η πιο μακρινή ματιά είναι καλύτερη, στο πιο πάνω διάγραμμα βλέπουμε πως στα μέσα της περιόδου που λιώνουν οι πάγοι, λόγω ... καλοκαιριού στο βόρειο ημισφαίριο, η καμπύλη για τη φετινή χρονιά βρίσκεται πάνω απ' την καμπύλη του μέσου όρου του -αυθαίρετα επιλεγμένου- διαστήματος 1981-2010 και πολύ-πολύ μακριά απ' την κόκκινη καμπύλη του καλοκαιριού του 2012. Μια χαρά λοιπόν φαίνονται να είναι οι πάγοι στη Γροιλανδία, παρά τα ποτάμια που έδειχνε η ΕΡΤ.

Τι να πεις για την παραπληροφόρηση της αλληνής; Έφυγε από το κυβερνητικό κανάλι του ΣΚΑΪ και πήγε στο κρατικό κανάλι της ΕΡΤ. Αν την έχουμε πληρώσει, την παραπληροφόρηση πλέον!

Δείτε στο βίντεο πως έρχεται η καταστροφή του κόσμου:


1 σχόλιο: