Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021

ΟΛΗ η έρευνα του CDC που (ΔΕΝ) είδε τη δημοσιότητα: «Οι εμβολιασμένοι επίσης μεταδίδουν τον ιό»

 


Μια έρευνα του CDC που ΔΕΝ έχει δημοσιοποιηθεί, αλλά έχει στην κατοχή του ΜΟΝΟ ένα ειδησεογραφικό μέσο των ΗΠΑ κάνει τον γύρο του κόσμου και φυσικά -πως θα γινόταν αλλιώς;- των ελληνικών ΜΜΕ, τα οποία μάλιστα δημοσιεύουν μερικώς και με πολλά θαυμαστικά στην κάθε παράγραφο, και όχι όλο το δημοσίευμα

Παραθέτουμε ακριβώς τη γράφει η The Washington Post και στο τέλος, πως το "μεταφράζει" πχ το Πρώτο Θέμα, χωρίς λινκ, βεβαίως βεβαίως. Η έρευνα του CDC εστιάζει περισσότερο στο επικοινωνιακό θέμα των εμβολιασμών παρά στον ίδιο τον ιό και την παραλλαγή Δέλτα, καθώς το κοινό βλέπει τα εμβόλια να μην αποδίδουν και έχουν διάρκεια, ενώ οι εμβολιασμένοι εξακολουθούν και να είναι φορείς και να νοσούν. Αυτές οι "ανησυχίες" ωστόσο, παραλήφθηκαν από τα ελληνικά δημοσιεύματα κι έτσι χάνεται η πραγματική ουσία. Άξιος ο κρατικός μισθός των ελληνικών παπαγάλων!

Επίσης από το ίδιο το αμερικάνικο πρωτότυπο δημοσίευμα κατανοούμε ότι ακόμα και τα δημοσιεύματα του CDC είναι προς... μαγείρεμα και δίδονται στη δημοσιότητα με ανωνυμία και... άλλα κόλπα.

Τι αναφέρει, η The Washington Post η οποία επικαλείται ότι έχει την αποκλειστικότητα του εγγράφου που δεν έχει ακόμα δοθεί στη δημοσιότητα:

Η παραλλαγή δέλτα του κορονοϊού φαίνεται να προκαλεί πιο σοβαρή ασθένεια από τις προηγούμενες και εξαπλώνεται τόσο εύκολα όσο η ανεμοβλογιά, σύμφωνα με ένα εσωτερικό ομοσπονδιακό έγγραφο υγείας που υποστηρίζει ότι οι αξιωματούχοι πρέπει να «αναγνωρίσουν ότι ο πόλεμος έχει αλλάξει».

Το έγγραφο είναι μια εσωτερική παρουσίαση διαφανειών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, κοινοποιήθηκε στο CDC και αποκτήθηκε από την The Washington Post. Καταγράφει τον αγώνα του κορυφαίου οργανισμού δημόσιας υγείας του έθνους να πείσει το κοινό να υιοθετήσει μέτρα εμβολιασμού και πρόληψης, συμπεριλαμβανομένης της μάσκας, καθώς οι περιπτώσεις αυξάνονται στις Ηνωμένες Πολιτείες και νέα έρευνα δείχνει ότι οι εμβολιασμένοι άνθρωποι μπορούν να διαδώσουν τον ιό.

Το έγγραφο σημειώνει μια επείγουσα σημείωση, αποκαλύπτοντας ότι ο οργανισμός γνωρίζει ότι πρέπει να ανανεώσει τα δημόσια μηνύματά του για να δώσει έμφαση στον εμβολιασμό ως την καλύτερη άμυνα ενάντια σε μια παραλλαγή τόσο μεταδοτική που δρα σχεδόν σαν έναν διαφορετικό νέο ιό, πηδώντας από στόχο σε στόχο πιο γρήγορα από τον Έμπολα ή το κοινό κρυολόγημα.

Παραθέτει ένα συνδυασμό πρόσφατων, αδημοσίευτων δεδομένων από έρευνες για επιδημίες και εξωτερικές μελέτες που δείχνουν ότι τα εμβολιασμένα άτομα που έχουν μολυνθεί με δέλτα μπορεί να είναι σε θέση να μεταδώσουν τον ιό τόσο εύκολα όσο και εκείνα που δεν είναι εμβολιασμένα. Τα εμβολιασμένα άτομα που έχουν μολυνθεί με δέλτα έχουν μετρήσιμα ιικά φορτία παρόμοια με εκείνα που δεν είναι εμβολιασμένα και έχουν μολυνθεί από την παραλλαγή.

Οι επιστήμονες του CDC ανησυχούσαν τόσο πολύ από τη νέα έρευνα που ο οργανισμός νωρίτερα αυτή την εβδομάδα άλλαξε σημαντικά την καθοδήγηση για εμβολιασμένους ανθρώπους ακόμη και πριν δημοσιοποιήσουν νέα δεδομένα.

Τα δεδομένα και οι μελέτες που παρατίθενται στο έγγραφο έπαιξαν βασικό ρόλο στις αναθεωρημένες συστάσεις που απαιτούν από όλους - εμβολιασμένους ή μη - να φορούν μάσκες σε εσωτερικούς χώρους σε δημόσιους χώρους σε ορισμένες συνθήκες, δήλωσε ομοσπονδιακός αξιωματούχος υγείας. Ο αξιωματούχος είπε στην The Post ότι τα στοιχεία θα δημοσιευτούν πλήρως την Παρασκευή.

Η διευθύντρια του CDC, Rochelle Walensky, ενημέρωσε ιδιωτικά τα μέλη του Κογκρέσου την Πέμπτη, αντλώντας μεγάλο μέρος του υλικού του εγγράφου.

Μία από τις διαφάνειες αναφέρει ότι υπάρχει υψηλότερος κίνδυνος μεταξύ των μεγαλύτερων ηλικιακών ομάδων για νοσηλεία και θάνατο σε σχέση με τους νεότερους, ανεξάρτητα από την κατάσταση του εμβολιασμού. Ένας άλλος εκτιμά ότι υπάρχουν 35.000 συμπτωματικές λοιμώξεις την εβδομάδα μεταξύ 162 εκατομμυρίων εμβολιασμένων Αμερικανών.

Το έγγραφο σκιαγραφεί "επικοινωνιακές προκλήσεις" που τροφοδοτούνται από περιπτώσεις σε εμβολιασμένα άτομα, συμπεριλαμβανομένων ανησυχιών από τα τοπικά υγειονομικά τμήματα σχετικά με το εάν τα εμβόλια για τον κορονοϊό παραμένουν αποτελεσματικά και ότι "το πεπεισμένο κοινό ότι τα εμβόλια δεν λειτουργούν πλέον/δεν χρειάζονται αναμνηστικές δόσεις".

Η παρουσίαση αναδεικνύει το δύσκολο έργο που αντιμετωπίζει το CDC. Πρέπει να συνεχίσει να δίνει έμφαση στην αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα των εμβολίων στην πρόληψη σοβαρών ασθενειών και θανάτων, ενώ η αναγνώριση πιο ήπιων μολύνσεων δεν μπορεί να είναι τόσο σπάνια τελικά και ότι τα εμβολιασμένα άτομα μεταδίδουν τον ιό. Ο οργανισμός πρέπει να μετακινήσει τους στόχους επιτυχίας σε πλήρη κοινή θέα.

Το CDC αρνήθηκε να σχολιάσει.

«Παρόλο που είναι σπάνιο, πιστεύουμε ότι σε ατομικό επίπεδο, τα εμβολιασμένα άτομα μπορεί να εξαπλώσουν τον ιό, γι 'αυτό ενημερώσαμε τη σύστασή μας», σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό αξιωματούχο υγείας, ο οποίος μίλησε με την προϋπόθεση της ανωνυμίας, επειδή δεν είχαν εξουσιοδότηση να μιλήσουν δημοσίως. «Η αναμονή ακόμη και ημερών για τη δημοσίευση των δεδομένων θα μπορούσε να οδηγήσει σε περιττό πόνο και ως επαγγελματίες της δημόσιας υγείας δεν μπορούμε να το δεχτούμε».

Η παρουσίαση έγινε δύο ημέρες αφότου η Walensky ανακοίνωσε την ανατροπή της καθοδήγησης σχετικά με τη μάσκα σε άτομα που είναι εμβολιασμένα. Στις 13 Μαΐου, είπαν στο κοινό ότι δεν χρειάζεται πλέον να φορούν μάσκες σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους εάν είχαν εμβολιαστεί. Η νέα καθοδήγηση αντικατοπτρίζει μια στρατηγική υποχώρηση απέναντι στην παραλλαγή δέλτα. Ακόμη και τα άτομα που είναι εμβολιασμένα θα πρέπει να φορούν μάσκες σε εσωτερικούς χώρους σε κοινότητες με σημαντική ιογενή εξάπλωση ή όταν υπάρχουν άτομα που είναι ιδιαίτερα ευάλωτα σε λοιμώξεις και ασθένειες, ανέφερε το CDC.

Το έγγραφο παρουσιάζει νέα επιστήμη, αλλά επίσης προτείνει μια νέα στρατηγική για την επικοινωνία, επισημαίνοντας ότι η εμπιστοσύνη του κοινού στα εμβόλια μπορεί να υπονομευθεί όταν οι άνθρωποι βιώνουν ή ακούνε για πρωτοποριακά περιστατικά, ειδικά αφού τα στελέχη της δημόσιας υγείας τα έχουν περιγράψει ως σπάνια.

Ο Matthew Seeger, ειδικός στην επικοινωνία κινδύνου στο Πανεπιστήμιο Wayne State στο Ντιτρόιτ, δήλωσε ότι η έλλειψη επικοινωνίας σχετικά με τις πρωτοποριακές λοιμώξεις έχει αποδειχθεί προβληματική.

Επειδή οι αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας είχαν τονίσει τη μεγάλη αποτελεσματικότητα των εμβολίων, η συνειδητοποίηση ότι δεν είναι τέλεια μπορεί να γίνεται αισθητή ως προδοσία.

«Κάναμε εξαιρετική δουλειά λέγοντας στο κοινό ότι αυτά είναι θαύματα εμβόλια», είπε ο Seeger. «Μάλλον έχουμε πέσει λίγο στην παγίδα της υπερβολικής διαβεβαίωσης, που είναι μία από τις προκλήσεις κάθε συνθήκης επικοινωνίας κρίσης».

Η αναθεωρημένη καθοδήγηση μάσκας του CDC σταματάει σε αυτό που απαιτεί το εσωτερικό έγγραφο. «Δεδομένης της υψηλότερης μεταδοτικότητας και της τρέχουσας κάλυψης του εμβολίου, η καθολική μάσκα είναι απαραίτητη για τη μείωση της μετάδοσης της παραλλαγής Delta», αναφέρει.

Το έγγραφο καθιστά σαφές ότι ο εμβολιασμός έχει ουσιαστική προστασία από τον ιό. Αλλά αναφέρει επίσης ότι το CDC πρέπει να «βελτιώσει την επικοινωνία γύρω από τον ατομικό κίνδυνο μεταξύ των εμβολιασμένων», επειδή αυτός ο κίνδυνος εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της ηλικίας και του αν κάποιος έχει εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Το έγγραφο περιλαμβάνει δεδομένα CDC από μελέτες που δείχνουν ότι τα εμβόλια δεν είναι τόσο αποτελεσματικά σε ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς και σε κατοίκους γηροκομείου, αυξάνοντας την πιθανότητα ορισμένα άτομα σε κίνδυνο να χρειαστούν μια επιπλέον δόση εμβολίου.

Η παρουσίαση περιλαμβάνει μια σημείωση ότι τα ευρήματα και τα συμπεράσματα είναι αυτά των συγγραφέων και δεν αντιπροσωπεύουν απαραίτητα την επίσημη θέση του CDC.

Το εσωτερικό έγγραφο περιέχει μερικές από τις επιστημονικές πληροφορίες που επηρέασαν το CDC να αλλάξει την καθοδήγηση μάσκας. Ο οργανισμός αντιμετώπισε επικρίσεις από εξωτερικούς εμπειρογνώμονες αυτήν την εβδομάδα όταν άλλαξε την οδηγία μάσκας χωρίς να δημοσιοποιήσει τα δεδομένα, μια κίνηση που παραβίαζε τις επιστημονικές νόρμες, δήλωσε η Kathleen Hall Jamieson, διευθύντρια του Κέντρου Δημόσιας Πολιτικής Annenberg στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια.

«Δεν θέλετε, όταν είστε αξιωματούχος δημόσιας υγείας, να θέλετε να πείτε" Εμπιστευτείτε μας, ξέρουμε, δεν μπορούμε να σας πούμε πώς"», είπε η Jamieson. «Ο επιστημονικός κανόνας υποδηλώνει ότι όταν κάνετε μια δήλωση βασισμένη στην επιστήμη, δείχνετε την επιστήμη. …  Και το δεύτερο λάθος είναι ότι δεν φαίνεται να είναι ειλικρινείς σχετικά με το βαθμό στον οποίο οι ανακαλύψεις οδηγούν σε νοσηλεία».

Τα κρούσματα που προκύπτουν [των εμβολιασμένων] αναμένονται, αναφέρει η ενημέρωση του CDC και πιθανότατα θα αυξηθεί ως ποσοστό όλων των περιπτώσεων, επειδή υπάρχουν τόσοι περισσότεροι άνθρωποι που εμβολιάστηκαν τώρα. Αυτό αντανακλά τα δεδομένα που προέκυψαν από μελέτες σε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της εξαιρετικά εμβολιασμένης Σιγκαπούρης, όπου το 75 % των νέων λοιμώξεων φέρεται να συμβαίνει σε άτομα που είναι μερικώς και πλήρως εμβολιασμένα.

Το έγγραφο του CDC αναφέρει τον σκεπτικισμό του κοινού σχετικά με τα εμβόλια ως μία από τις προκλήσεις: "Το κοινό είναι πεπεισμένο ότι εμβόλια δεν λειτουργούν πλέον", μία από τις πρώτες διαφάνειες στην παρουσίαση.

Ο Walter A. Orenstein, αναπληρωτής διευθυντής του κέντρου εμβολίων Emory, είπε ότι εντυπωσιάστηκε από τα δεδομένα που δείχνουν ότι τα εμβολιασμένα άτομα που μολύνθηκαν με δέλτα έπεσαν εξίσου ιό με εκείνα που δεν εμβολιάστηκαν. Η διαφάνεια αναφέρεται σε ένα ξέσπασμα στην κομητεία Barnstable, Μασαχουσέτη, όπου εμβολιασμένα και μη εμβολιασμένα άτομα αποβάλλουν σχεδόν πανομοιότυπες ποσότητες ιού.

«Νομίζω ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό για την αλλαγή των πραγμάτων», είπε ο Orenstein.

Ένα άτομο που εργάζεται σε συνεργασία με το CDC για έρευνες της παραλλαγής του δέλτα, ο οποίος μίλησε με ανωνυμία επειδή δεν είχε άδεια να μιλήσει, δήλωσε ότι τα δεδομένα προήλθαν από ξέσπασμα της 4ης Ιουλίου στο Provincetown της Mass.

Η γενετική ανάλυση της επιδημίας έδειξε ότι τα άτομα που εμβολιάστηκαν μεταδίδουν τον ιό σε άλλα εμβολιασμένα άτομα. Το [ανώνυμο] άτομο είπε ότι τα δεδομένα ήταν «βαθιά ανησυχητικά» για τους επιστήμονες που είχαν δει τα δεδομένα.

Εάν ο πόλεμος έχει αλλάξει, όπως δηλώνει το CDC, το ίδιο ισχύει και για τον υπολογισμό της επιτυχίας και της αποτυχίας. Η ακραία μεταδοτικότητα του δέλτα καθιστά την ασυλία της αγέλης πιο δύσκολο στόχο, δήλωσαν ειδικοί μολυσματικών ασθενειών.

«Νομίζω ότι το κεντρικό ζήτημα είναι ότι τα εμβολιασμένα άτομα πιθανότατα εμπλέκονται σε σημαντικό βαθμό στη μετάδοση του δέλτα», έγραψε ο Jeffrey Shaman, επιδημιολόγος του Πανεπιστημίου της Κολούμπια, μετά από μια ανασκόπηση των διαφανειών του CDC. «Από κάποια άποψη, ο εμβολιασμός αφορά τώρα την προσωπική προστασία - την προστασία του από σοβαρές ασθένειες. Η ασυλία της αγέλης δεν είναι σχετική καθώς βλέπουμε πολλά στοιχεία επαναλαμβανόμενων και σημαντικών λοιμώξεων».

Το έγγραφο υπογραμμίζει αυτό που λένε επιστήμονες και ειδικοί εδώ και μήνες: timeρθε η ώρα να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης των ανθρώπων για την πανδημία.

Η Kathleen Neuzil, ειδικός εμβολίων στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Maryland, δήλωσε ότι η εμβολιασμός περισσότερων ατόμων παραμένει η προτεραιότητα, αλλά το κοινό μπορεί επίσης να αλλάξει τη σχέση του με έναν ιό σχεδόν βέβαιο ότι θα είναι με την ανθρωπότητα στο άμεσο μέλλον.

«Πρέπει πραγματικά να στραφούμε προς έναν στόχο πρόληψης σοβαρών ασθενειών και αναπηριών και ιατρικών συνεπειών, και να μην ανησυχούμε για κάθε ιό που εντοπίζεται στη μύτη κάποιου», είπε ο Neuzil. «Είναι δύσκολο να το κάνεις, αλλά νομίζω ότι πρέπει να νιώσουμε άνετα με τον κορονοϊό που μπορεί να μη εξαφανιστεί».

Για να πάρετε μια γεύση »μετάφρασης»

Για να πάρετε μια γεύση «μετάφρασης», παραθέτουμε το λογοκριμένο από τα "ζουμερά" στοιχεία του άρθρο, όπως παρουσιάστηκε στο Πρώτο Θέμα, η «σάλτσα» που προστέθηκε μαζί με τα θαυμαστικά:

Τον κώδωνα του κινδύνου για τη μετάλλαξη Δέλτα κρούουν τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), επισημαίνοντας ότι όχι μόνο προκαλεί σοβαρότερη νόσηση, αλλά και μεταδίδεται εξίσου εύκολα με την ανεμοβλογιά!

Σύμφωνα, δε, με την ίδια έκθεση, που έφερε στο φως της δημοσιότητας η Washington Post και αναμεταδίδουν και άλλα μεγάλα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, όπως οι New York Times, οι πλήρως εμβολιασμένοι μπορούν να μεταδώσουν τη μετάλλαξη Δέλτα του κορωνοϊού σε ποσοστά ανάλογα με εκείνα των ανεμβολίαστων!

Το εσωτερικό αυτό έγγραφο, που αποκαλύπτουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, βασίζεται σε στοιχεία που δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί, με την επικεφαλής των Κέντρων, δρ. Ροσέλ Βαλένσκι, να επιβεβαιώνει την αυθεντικότητα του ντοκουμέντου. «Τα πράγματα είναι σοβαρά, πρέπει ο κόσμος να καταλάβει ότι δεν φωνάζουμε άδικα» δηλώνει σχετικά, παρομοιάζοντας τη μεταδοτικότητα του κορωνοϊού με αυτήν της ανεμοβλογιάς και της ιλαράς!

Στο πλαίσιο αυτό, τα CDC αναμένεται να δώσουν νέα στοιχεία στη δημοσιότητα, ακόμα και εντός της ημέρας, τα οποία θα «δικαιολογούν» την απόφαση της Βαλενσκι να αλλάξει τις οδηγίες για τους πλήρως εμβολιασμένους, συστήνοντας την χρήση μάσκας από αυτούς ακόμα και σε εσωτερικούς χώρους. Η ίδια λέει ότι όλοι στα σχολεία -δάσκαλοι, μαθητές, επισκέπτες- πρέπει να φοράνε μάσκα σε κάθε περίπτωση.

«Είναι ακραία τα μέτρα που χρειάζεται να πάρουμε, για να ελέγξουμε την κατάσταση» λέει σχετικά.

Σύμφωνα με την αδημοσίευτη μελέτη των CDC, η μετάλλαξη Δέλτα είναι εξίσου μεταδοτική με την ανεμοβλογιά. Κάθε μολυσμένος μπορεί, κατά μέσο όρο, να μολύνει άλλα οκτώ-εννέα άτομα. Αυτό σημαίνει ότι το «R0» είναι εξαιρετικά υψηλό. Ακόμα κι αν δεν νοσήσουν, οι εμβολιασμένοι μπορούν να μεταδώσουν τον ιό εξίσου εύκολα.

Ωστόσο, η επικεφαλής των CDC σπεύδει να διευκρινίσει ότι τα εμβόλια προστατεύουν σε ποσοστό 90% από τη σοβαρή νόσηση, αν και ενδέχεται να είναι λιγότερο αποτελεσματικά στην πρόληψη της μόλυνσης ή της μετάδοσης του ιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου