Δευτέρα 17 Μαΐου 2021

Φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ μοιράζουν «πέτσινα» λεφτά στους υγειονομικούς

Τα ΝΕΑ και το Πρώτο Θέμα μας... πληροφορούν ότι ξεκίνησε «η έμπρακτη αναγνώριση της μεγάλης συνεισφοράς»

Ωστόσο, πρώτον δεν πρόκειται για καμία αναγνώριση "ηρωικού" έργου που έχει ήδη συντελεσθεί, αλλά για 150 ώρες εκπαίδευσης που ΘΑ γίνουν και ΘΑ αποτελέσουν την προϋπόθεση για τα 1000 ευρώ. Πρόκειται για την αποζημίωση ενός εκπαιδευτικού προγράμματος που έχει σχεδιασθεί προ της πανδημίας και για τελείως άσχετο λόγο (δεξιότητες των πληρωμάτων του ΕΚΑΒ στις αεροδιακομιδές) και χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκά κονδύλια (ΕΣΠΑ).

Δεύτερον, δεν αφορά όλο το ΕΣΥ που μετράει 100.000 υπαλλήλους, αλλά ούτε καν το σύνολο των υπαλλήλων του ΕΚΑΒ. Για να φθάσουν τους 4000 θα πρέπει να εκπαιδεύσει κανείς και τους μη μάχιμους υπαλλήλους του (ακόμη και τους διοικητικούς).

Όπως μπορεί να δει ο καθένας στη διακήρυξη παρακάτω, όχι απλώς δεν έχει γίνει η εν λόγω εκπαίδευση, όχι δεν έχει καν αρχίσει ώστε να συμπίπτει με διασταλτική ερμηνεία, αλλά δεν έχει καν γίνει ο διαγωνισμός! 

Ωστόσο η λίστα Πέτσα προς τα ΜΜΕ έχει ήδη δοθεί για να γράφονται τέτοιες επικεφαλίδες.

Και σε αυτές, εκτός από τις υποτιθέμενες αποζημιώσεις υγειονομικών, τα πλέον αξιόπιστα ΜΜΕ, κρατούν την ίδια τάση "αξιοπιστίας" και για τον αριθμό των κλινών ΜΕΘ, για τις προσλήψεις, για τους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ, για την ακρίβεια των self test , για τα ποσοστά εμβολιασμού και για τόσα άλλα fake news που ακούσαμε και ακούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου